Online handelen

Online handelen

Als je het hebt over online handelen dan weet bijna iedereen dat je E-commerce bedoelt. Deze engelse term wordt namelijk veel vaker gebruik dat de Nederlandse vertaling, online handelen. In E-commerce, staat de e voor elektronisch, maar dat is nog een vrij ruim begrip. Tegenwoordig doet (bijna) elk bedrijf wel aan e-commerce. Het hoeft niet te betekenen dat je als bedrijf alleen maar aan online verkoop doet er zijn namelijk veel verschillende manieren hoe jij als bedrijf kunt handelen met je klanten. In dit artikel lees je de meest bekende, namelijk B2C, Business to consumer.

Business to consumer, B2C

Zoals al eerder is benoemd, is dit de meest bekende manier van handelen en deze kun je ook heel makkelijk online uitvoeren. Deze manier van handelen houdt in dat je als bedrijf zijnde producten of diensten verkoopt aan je (eind)klanten. “De overeenkomst vindt plaats via een verkoper (jij als bedrijf) en een particulier (de consument).” Dit is de meest eenvoudige manier van handelen. Online is dit ook de meest voorkomende manier.

Een goede webshop

Als je als bedrijf online dingen wilt gaan verkopen en dus aan e-commerce wilt gaan doen is het belangrijk om een goede webshop te hebben. Het is daarom zeker verstandig om als bedrijf meer kennis op de doen over e-commerce. Des te beter je kennis des te betere marktpositie. Het klinkt allemaal heel makkelijk nu, maar er komen veel technische aspecten kijken bij het maken van een goede webshop. Je kunt onder andere gebruik maken van verschillende soorten product configators. Nu klinkt dit waarschijnlijk nog allemaal een beetje vaag. Als je van plan bent om een webshop te nemen is het daarom verstandig om hulp te vragen bij een van de bedrijven die zich hierin specialiseren. Orange juice is een bedrijf die hierin veel mogelijkheden boekt. Zo zijn zij een specialist op het gebied van online marketing en e-commerce. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *