Bloggen en SEO, waar moet je op letten?

Bloggen is populairder dan ooit! Dagelijks komen er tientallen nieuwe blog websites bij. De reden waarom mensen of bedrijven gaan bloggen kan heel verschillend zijn. De één vind het leuk om iets meer te vertellen over zijn of haar dagelijks leven, de ander blogt over een specifieke hobby en bedrijven bloggen meestal over de producten of diensten die ze aanbieden.

Maar wist jij dat ruim 80% van de bloggers er binnen 6 maanden weer mee stopt? Voornaamste reden; weinig tot geen bezoekers en lezers. Het gevolg; de motivatie neemt af en men besluit de pen maar aan de wilgen te hangen.

Het is dus verstandige om voordat je begint met bloggen na te denken over de vraag; hoe krijg ik bezoekers op mijn website. Eén van de meest effectieve manieren om meer bezoekers naar je website te krijgen is zoekmachine-optimalisatie (SEO) toe te passen voor je website.

Wat is zoekmachine-optimalisatie (SEO)

Een nummer 1 positie in de zoekresultaten van Google bemachtigen gaat niet zomaar. Door SEO toe te passen optimaliseer je een website of pagina aan de hand van zoektermen. Door deze zoektermen op de juiste manier op de pagina te verwerken, begrijpt Google beter waar de pagina over gaat. Verder zijn verschillende technische aspecten ook belangrijk. Voornamelijk de laadtijd van een pagina is een belangrijke factor. Verder is het verzamelen van relevante backlinks (ook wel linkbuilding genoemd) belangrijk om je website goed te laten scoren in Google.

3 Tips om met je blog goed te scoren in Google

Een nummer 1 plek in Google scoren gaat niet zomaar. Zeker niet wanneer het om zoektermen gaat met veel zoekvolume (het aantal keer dat de zoekterm maandelijks wordt gebruikt). Door veel concurrentie kan het lastig zijn om een top 3 positie in Google te krijgen. Maar, we helpen je graag een handje en hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

Leestip: 10 SEO tips voor bloggers

  1. Start voordat je een blog gaat schrijven met zoekwoordenonderzoek.

Als je wil dat jouw blog goed gaat scoren in Google zul je moeten beginnen met zoekwoordenonderzoek. Hoe wordt er gezocht naar de informatie uit jouw blog? Welke zoektermen gebruiken ze daarvoor? Verzamel de belangrijkste zoektermen en plaats die op de juiste plekken in je blog

  1. Schrijf goede en relevante content

Investeer in content waarmee je de lezer ook daadwerkelijk verder helpt. Het schrijven van goede seo teksten wordt steeds belangrijker. Een korte uitleg van 100 woorden wordt door Google over het algemeen niet getoond in de zoekresultaten. Schrijf dus zo uitgebreid mogelijk. Maar let ook op de inhoud en relevantie. Voeg nieuwe informatie of inzichten toe aan je blog.

  1. Verzamel relevantie backlinks

Backlinks bepalen de slagkracht van je website. Websites met veel goede backlinks beschikken vaak over een hoge autoriteit. Die autoriteit is bepalend voor het behalen van hoge posities in de zoekresultaten van Google. Het verzamelen van backlinks kun je doen door samen te werken met andere websites of blogs. Let hier wel op dat het altijd om een dofollow backlinks moet gaan. Dit type link draagt ook daadwerkelijk autoriteit over aan je website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *